Skip to main content
0470-24 000    info@tandhalsa.se

Låt oss hjälpa dig och familjen att bevara tänderna livet ut

Friska tänder är angeläget för hela kroppens välbefinnande och vi vet att det lönar sig att arbeta förebyggande. De rekommendationer vi ger är individuellt anpassade, och stor hänsyn tas till dina egna önskemål.

Vi är ett allmänpraktiserande tandvårdsteam med egen tandhygienist. Vi genomför alla typer av behandlingar – allt från förebyggande tandvård med rådgivning om munhygien och kost – till implantat- och estetisk behandling där man kan förbättra tändernas färg och form.

Vi erbjuder

Akut tandvård

Tandvärk kommer allt som oftast väldigt hastigt och olyckan kan vara framme när du som minst anar det. Är du patient hos oss och drabbats av akuta tandproblem är det viktigt att få rätt hjälp, omgående. På Tandhälsa gör vi allt för att ordna en tid så fort som möjligt för våra befintliga patienter. Vi löser ditt akuta problem med högsta prioritet varje vardag.

Har du akut ont utanför våra öppettider hänvisar vi till:

Privattandläkarjouren
Vardagar: 9-12
Telefon: 0470-449 00

Landstingets jour på Centrallasarettet:
Lördag: kl. 9-12
Söndag: kl. 9-12
Helgdag: kl 9-12
Telefon: 0470-58 89 10

Barntandvård

Tandhälsa erbjuder familjetandvård. Det innebär att vi ger fri tandvård till alla barn och ungdomar upp till och med 23 års ålder, det via ett avtal med Region Kronoberg. Observera att vi endast tar emot nya barn/ungdomar där vårdnadshavare eller annan anhörig redan är patient hos oss sen tidigare.

Hur ofta barnet kommer att kallas till oss beror på hur tänder och munhälsa ser ut vid första undersökningen. För de barn och ungdomar som har särskilda behov finns specialister nära till hands, allt för att erbjuda trygg och säker barntandvård. Med kunnig personal gör vi ditt barns besök hos tandvården mer lättsamt.

Bettskena

Gnisslar eller pressar du tänder på natten? Ont i nacke, axlar eller upplever spänningshuvudvärk? Då gör en bettskena susen. Du sover bättre och sparar både tänder och fyllningar.

Estetisk tandvård

Estetisk tandvård handlar om ingrepp utan indikation på att påverka din hälsa. Spruckna, sneda eller missfärgade tänder går idag att åtgärda relativt enkelt, med rätt tekniker och metoder. För många är estetisk tandvård räddningen för att få ordning på sina tänder igen. Tandhälsa i Växjö besitter stor kompetens och gedigen erfarenhet. De olika behandlingsalternativen vi erbjuder är tandblekning, tandreglering samt behandling för porslinskronor, broar och proteser.

Förebyggande tandvård

Undersökning med röntgenbilder samt att ta bort tandsten är vårt vanligaste behandlingsmoment. Om du har besvär med tandköttsinflammation, tandköttsfickor eller tandlossning så har vi en tandhygienist som är specialutbildad för dessa jobb. Vi arbetar aktivt med förebyggande tandvård för att minska ditt behandlingsbehov.

Hockeyskydd / Sportskydd

När ungdomar fyller 18 år behöver de inte ha galler på sina hockeyhjälmar längre. Detta innebär att tand- och käkbensskadorna ökar drastiskt. För bättre skydd erbjuder vi ett tandskydd som kan användas i alla typer av kontaktsporter.

Implantat

Hos oss finns möjligheten att ersätta förlorade tänder genom implantatprotetik. Det innebär att vi bygger upp tanden i munnen när du fått en skruv inopererad i käkbenet. För kirurgin har vi samarbete med en skicklig och erfaren kirurg. Efter din undersökning får du alltid en kostnadsberäkning av oss. Den slutgiltiga kostanden för implantat varierar från patient till patient. Tandimplantaten ser ut, fungerar och underhålls precis som dina naturliga tänder.

För att behandlingen ska vara möjlig krävs det att det finns tillräckligt ben. Benet behöver ha god kvalité för att tandimplantatet ska kunna placeras korrekt, få en god funktion och se naturligt ut utseendemässigt. Först efter en röntgenundersökning och en kontroll av bettet går det avgöra om ett implantat är lämpligt.

Snarkskena

Om du inte har andningsuppehåll när du snarkar kan en snarkskena hjälpa dig till djupare sömn. Vi utför detta även med remiss från din läkare.

www.somnomed.com

Specialist

Vi har kontakt med alla typer av specialister om det skulle behövas.

Tandblekning

Blekning av tänder sker med väl beprövade preparat på ett säkert och effektivt sätt.

The Wand

Vi kan använda “trollspöet” för bedövning. En bedövning som känns mindre när du får den samt efteråt då den bedövar en tand i taget och inte en hel sida. Den gör också att det blir lättare att laga fler tänder vid samma besök. Läs mer

Treatlight laser

Denna laser använder vi dagligen i vår verksamhet. Den hjälper dig om du har kväljningsreflexer vid olika behandlingar, den stillar blödning, minskar efterbesvär vid tandutdragning och även vid både herpes och afteblåsor på läppar och i munnen.

www.treatlight.se

Tandreglering

Vi utför tandreglering med hjälp av en genomskinlig tandställning som man regelbundet byter ut. Det finns fler olika märken som Trio Clear, Invisaligne, Clear aligner och Smiley. Vi har valt att arbeta med Trio Clear på grund av dess många fördelar.

Detta tandregleringssystem säkerställer bättre hygien och minskar risken för fläckar och missfärgningar av tänderna. Behandlingstiden är oftast mellan 7 månader upp till ett år.

www.trioclear.com